Over ons

Inch Plastics is nog een jong bedrijf dat opgericht is in 2016 maar wel met ruim 8 jaar ervaring in zowel design, engineering als productie van consumenten en professionele producten. Door de relatief kleine opzet van het bedrijf zijn we in staat om zeer flexibel en persoonlijk te werk te gaan. Veel direct contact en korte lijnen maken de samenwerking met Inch Plastics prettig, overzichtelijk en uiteraard succesvol.

Inch plastics richt zich anders dan alle andere spuitgieters in de branche juist op de enkelstuks of kleine series. We onderscheiden ons juist door u wel de volledige service en ondersteuning te bieden ondanks de lage productieaantallen. Dit kunnen we doen door met u mee te denken en de beste techniek toe te passen die geschikt is voor uw productievraag.

Lennart Peeters - Eigenaar Inch Plastics

"Plastic is my passion"

"Wat is er leuker dan van je hobby je beroep te maken? Ik ben Lennart Peeters, oprichter van Inch Plastics.

Na ruim 8 jaar bij diverse ontwerpbureaus en productiebedrijven te hebben gewerkt begon de jongensdroom die ik had steeds concretere vormen aan te nemen. Van kleins af aan was ik al aan het bouwen, knutselen en tekenen. Deze interesses heb ik in de afgelopen jaren beroepsmatig gebied mogen uitbreiden.

Een eigen bedrijf runnen en toch de hele dag bezig kunnen zijn met datgene wat me al zoveel jaar gelukkig maakt, namelijk het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van kunststof producten, hoe gaaf zou dat zijn? Deze droom zou altijd een droom blijven als er niet een keer de stoute schoenen aangetrokken zouden worden en het gewoon te gaan doen. Zo besloot ik half 2016 om te stoppen bij mijn toenmalige werkgever en er helemaal voor te gaan.

Het resultaat; Inch Plastics B.V. het beste van twee werelden gecombineerd. Ik heb te vaak gezien dat ontwerp en productie als twee losse componenten gezien worden terwijl deze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en er betere producten ontwikkeld kunnen worden wanneer de kennis en kunde van beide gecombineerd worden.

Er lijkt een taboe te rusten op het spuitgieten van kleine aantallen. Te duur, te moeilijk, niet rendabel en doen we gewoon niet zijn veelgehoorde argumenten. Maar soms zijn er gewoonweg geen andere opties dan spuitgieten. Soms ontkom je niet aan dat ene materiaal of blijkt het kostentechnisch toch de beste oplossing, dan is Inch Plastics er om je verder te helpen.

Ik hoop dat we binnenkort samen om de tafel zitten om te kijken wat Inch Plastics voor u kan betekenen."

Lennart Peeters, oprichter Inch Plastics B.V.

Spuitgieten in kleine oplagen?     Contact opnemen